Välj bland söndagens föreställningar

Valbara föreställningspass på söndag förmiddag!
Medan programmet pågår under Scenkonstdagar-lördagen kan du  i lugn och ro göra din anmälan till en av våra tre föreställningar som visas i sin helhet under söndag förmiddag.
Samtliga kan bokas för turné under våren 2023:Glugg Produktion/Charlotte Lindmark/Mia Westin – ”Det är synd om män i skor”

Två män, några ägg, en kokplatta, vad kan gå fel? Våra publikfavoriter Mia Westin och Charlotte Lindmark transformerar sig till Maurits och Kent; två norrländska män i övre medelåldern som ska dela med sig av det bästa receptet på ”Äggröra för ensamhushåll”. Men ju mer de vispar, desto mer rörs minnen och känslor upp. Östrogen humor mixad med testosteronstinn vardagstragedi!
Läs mer


– Västerbottensteatern/Nordiskt Berättarcentrum – Frida Selander, ”Det börjar i dig”
Efter premiär på Berättarfestivalen kommer en av våra stora popmusikikoner Frida Selander, raka vägen till Scenkonstdagarna för att ge oss sin nya turnéföreställning som rör sig i ett gränsland mellan berättartradition, popmusik och dans. Ensam på scenen, med elgitarr, munspel och piano, sitt varma tilltal och sin säregna röst. Självbiografiskt
varvas med filosofi, vetenskap, andlighet och poesi. Allvar blandas med humor.
Frida vrider och vänder på livet, på berättarformatet och på musiken och säger: ”Det finns bara ett sätt att hålla om, det är att släppa tag.” Vågar du? Det börjar i dig.
Läs mer


Dansinititativet – ”Skogshall”
Naturligt eller artificiellt? Ipad eller paddor? Vart är himlen eller internet, egentligen?Dansföreställningen Skogshall har skapat en fantasifylld upplevelse där vår naturliga och artificiella tillvaro blandas, norrländska skogsväsen tar plats i serverhallar och på skärmen.
En dansföreställning för förskola eller som familjeföreställning.
Läs mer