Kvällsföreställningar att välja mellan

 

Alt 1: Direktören för det hela – Norrbottensteatern 19.00 – 21.00

Direktören för det hela utspelar sig på ett framgångsrikt IT-företag som drivs av Hanna. När ett finskt bolag vill köpa företaget beslutar sig Hanna för att sälja. Men det innebär att fyra personer kommer att få sparken.

För att slippa ta konflikten med sina anställda hittar Hanna på att hon bara är mellanchef och att den högsta chefen finns i USA. Hon anställer en skådespelare som ska säga ”det är jag som är direktören för det hela”.
Men problemen hopar sig. De anställda kräver att få träffa direktören, och skådespelaren tar de anställdas parti. Samtidigt vill finländarna förhandla men bara med ”direktören för det hela”. Dessutom är årets utflykt inställd. Till slut ställer skådespelaren till med världens fest. Hur ska det här sluta?

Direktören för det hela bygger på Lars von Triers film med samma namn och är en komedi i snabbt tempo med lögner och konflikträdsla som centrala teman.

Alt 2: Kabaré No Niin – Tornedalsteatern 19.00-20.30
Kabaré No Niin är ett spännande och humoristiskt syskondrama om att hemgården i Tornedalen är den säkraste platsen att fly till när krisen kommer. Storstadsbon möter barndomens hjortronmyr och radioprogrammet No niin i en sanslös blandning av skratt och allvar. En kabaré med mycket sång och dans.

No niin innehåller både meänkieli och svenska.
Barservering är tillgänglig i samband med föreställningen.

Gå tillbaka till anmälningsinfo