Producentinfo

Den 16 – 17  november är det dags för Scenkonstdagar ’19, denna gång på Norrbottensteatern i Luleå. Scenkonstdagar är en årlig utbudshelg för vuxenutbud och samlar arrangörer från de fyra nordliga länen: Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Ni som har föreställningar ni vill presentera för norra Sveriges arrangörer kan nu ansöka om att bli en del av programmet. Ansökan är öppen 1 juni – 27 augusti. Ta chansen att visa ert utbud under norra Sveriges största utbudshelg!

I programmet ingår utbudspresentationer, hela föreställningar och olika former av mötesplatser mellan arrangörer och scenkonstutövare. I formuläret får ni fylla i på vilka sätt ni vill delta.

Att visa upp ett utdrag och ge ett kort smakprov brukar vara det som uppskattas mest och bäst når fram till arrangörerna. Är det inte möjligt, välkomnas också andra kreativa presentationer. Vi brukar tyvärr inte kunna bereda plats för alla som vill delta, och levande utdrag prioriteras.

Efter sista ansökningsdag återkommer vi så snart vi kan, eller senast den 30 september, med besked om deltagande och ytterligare information .

Vänligen läs noga igenom nedanstående information innan ni fyller i ansökan.

Praktiska förutsättningar för programlagda producenter:

  • Målgrupp: Arrangörer på plats under Scenkonstdagar ´19 är Riksteaterföreningar, bygdegårdar och folketshus-föreningar med huvudsaklig inriktning mot en målgrupp av vuxna/unga vuxna.
  • Ansökningsperiod för deltagande med programinnehåll: 1 juni till 27 augusti. Besked om producentdeltagande ges senast den 30 september.
  • Programmet: Kortare presentationer/utdrag 7-12 minuter samt ett fåtal hela föreställningar. För presentationer utgår ingen ersättning. För hela föreställningar ersätts ni med 6000 kr.
  • Resa och boende: Ni bekostar resa och boende själva. Alla medverkande erbjuds rum till avtalspris på det närliggande Elite Statshotell Luleå. Bokningsinformation meddelas senare.
  • Producentuppgifter: Blir ni bekräftade att medverka behöver vi mer detaljerade uppgifter om vilka som kommer, teknisk specifikation, mat m.m. Detta efterfrågas alltså separat och inte i initiala ansökan.
  • Mötesplats SKD: Programpunkten Mötesplats erbjuder en öppen mingelyta och marknadsplats där producenter och arrangörer får möjlighet att mötas i olika former. Ni kommer att få mer information om tider och praktikaliteter kring detta i samband med att övrig praktisk information skickas ut till de deltagande.
  • Mat/förtäring: Ni bjuds på lunch och fika den dag ni genomför er presentation. Väljer ni att delta även den dag ni ej håller presentation debiteras ni för fika/lunch. Middagen på lördagkväll ingår ej, anmäler ni att ni vill delta debiteras ni även den.

Gå till Producentansökan Scenkonstdagar ’19 >

Varmt välkomna till Scenkonstdagar ´19!


Vill du som producentrepresentant besöka arrangemanget utan att ingå i scenpresentationerna?
Då kan du anmäla dig via ordinarie deltagaranmälan och där även boka informationsbord för Mötesplats Scenkonstdagar ’19 – vår mingelyta för arrangörer och producenter. Deltagaranmälan öppnar hösten 2019.